top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Eczacılık Eğitimi

Yurtdışında eczacılık eğitimi almış kişilerin mesleği sadece ilaç satışından ibaret olmayıp bu meslek mezunları, yeni tedavilerin tasarımı ve geliştirilmesinde yer alarak mevcut tıbbi seçenekler hakkında tavsiyelerde de bulunurlar. En önemli ve sürekli gelişen sektörlerden olan yurtdışında eczacılık okurken öğrenciler kimya, insan biyolojisi ve fizyolojisi, eczacılık (ilaçların nasıl yapıldığı) ve farmakoloji (ilaçların vücutla nasıl etkileşime girdiği) odaklanan eğitimler alırlar. Yurtdışında eczacılık eğitimi, akademik araştırmayı mesleki eğitim, yasal ve etik konular hakkında bilgi edinimi ve hastalarla nasıl etkileşimde bulunulacağı gibi profesyonel eczacılık becerileriyle birleştirirler.

Yurtdışında Eczacılık Eğitimi Giriş Şartları Nelerdir?

Yurtdışında eczacılık eğitimi veren çoğu üniversitenin eczacılık giriş koşulları hemen hemen aynıdır.

Yurtdışında eczacılık okumak isteyen adaydan beklenen lise eğitimi esnasında biyoloji, kimya dersleri almış olmasıdır; bazı ülkelerde ise eczacılık giriş sınavlarında biraz da fizik veya matematik bilgisi sahibi olması talep edilebilmektedir.

İyi bir lise diploma notunun yanında yurtdışında eczacılık okumak için elbette İngilizce dil yeterliliğinin de sağlanması gerekir.

Yurtdışında eczacılık eğitimi alacak adayların başvuru esnasında dil yeterliliğini sağlayamaması ve alan derslerinde destekleyici eğitime ihtiyacı olması durumunda ise bir veya iki dönemlik hazırlık eğitimlerine katılırlar.

Yurtdışında eczacılık sınavına girebilmeniz için giriş sınavına gireceğiniz üniversiteye başvuru yapıp koşullu kabul almanız gerekir.

Yurtdışında Eczacılık Okumak İçin Ödenen Ücret

Yurtdışında eczacılık eğitimi ücreti çoğu ülkede uygundur. Kabulde ve mezuniyet sonrası YÖK denklik aşamasında YKS şartı koşulmayan Avrupa'daki eczacılık üniversitelerinin yıllık eğitim ücretleri Kanada veya İngiltere eczacılık eğitimi ücretlerine kıyasla makul olmakla beraber yıllık EUR 5,000 - EUR 11,500 arasındadır.

Yurtdışında Eczacılık Eğitimi Süresi

Yurtdışında eczacılık eğitiminin süresi 5 yıldır. Yurtdışı eczacılık öğrencileri yüksek lisans derecesi ile mezun olurlar.

Yurtdışında Eczacılık Eğitimi YÖK Denkliği

Yurtdışında eczacılık okumak için başvuru yapılan ve Sophia Academy olarak çalıştığımız üniversiteler YÖK'ün de kabul ettiği dört derecelendirme kuruluşlarının en az ikisinde ilk bin üniversite arasındadırlar. Avrupa Diploma Eki nam-ı değer Mavi Diploma veren bu üniversitelerin mezunları YÖK'e denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

MACARİSTAN'DA ECZACILIK OKUMAK

YKS'ye girmeden Macaristan’da eczacılık eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okullar üç tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 20,000 - 22,500 USD.

Semmelweis Üniversitesi: USD 12,000 (son başvuru tarihi 31 Mayıs)

Szeged Üniversitesi: USD 10,000 (son başvuru tarihi 30 Haziran)

Debrecen Üniversitesi: USD 8,000 (son başvuru tarihi 15 Haziran)

POLONYA'DA ECZACILIK OKUMAK

YKS'ye girmeden Polonya’da eczacılık eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul bir tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 20,000 - 21,500 EUR.

Varşova Tıp Üniversitesi: EUR 9,000 (programın açılabilmesi için kabul edilen öğrensi sayısının en az 9 olması gerekir.)

ÇEKYA'DA ECZACILIK OKUMAK

YKS'ye girmeden Çekya’da eczacılık eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul iki tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 20,000 - 22,500 EUR.

Charles Eczacılık Eğitimi: EUR 7,600 (son başvuru tarihi 30 Nisan)

Masaryk Eczacılık Eğitimi: EUR 7,000 (son başvuru tarihi 31 Mayıs)

SIRBİSTAN'DA ECZACILIK OKUMAK

YKS'ye girmeden Sırbistan’da eczacılık eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul iki tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 12,500 - 15,000 EUR.

Belgrad Eczacılık Eğitimi: EUR 5,000 (son başvuru tarihi 30 Haziran)

SLOVAKYA'DA ECZACILIK OKUMAK

YKS'ye girmeden Slovakya’da eczacılık eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul iki tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 15,000 - 17,500 EUR.

Comenius Eczacılık Eğitimi: EUR 7,500 (son başvuru tarihi 28 Haziran)

Yurtdışında Eczacılık Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Yurtdışında eczacılık okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Yurtdışında premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Yazımızda size tanıttığımız beş Avrupa ülkesinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu ve gerekçelendirmeler esas alınarak) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Avrupa eczacılık fakültesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Schengen Bölgesi’nde premed almanın avantajlarını kullanan öğrenciler hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilirler ve diledikleri takdirde misafir öğrenci olarak bulunabilirler. Böylece, hayatlarının 5 yıllarının geçeceği ve kariyerlerini şekillendirecek ülkenin kültürü, sosyal yaşamı, akademik atmosferi ile yakinen tanışmış olur. Yaşayarak ve bilerek alınan bir karar kadar isabetli ne olabilir ki! Premed eğitimleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.   

Yurtdışında Eczacılık Eğitimi Danışmanlığı

Yurtdışında eczacılık okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

05368372834 (WhatsApp)

"Avrupa'da yerleşik, profesyonel bir kurumdan

danışmanlık almanın keyfini yaşayın."

 

bottom of page