top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Onlar, Bize Güvendi!

Diğerleri hayal kurarken, onlar hazırlandı.

Diğerleri uyurken onlar koştu.

Diğerleri ertelerken onlar başladı. 

Diğerleri pişman olurken onlar ders aldı.

Diğerleri vazgeçerken onlar azmetti. 

Diğerleri düşünürken onlar Sophia Academy'li oldu. 

Çünkü farklılık yaratmanın yolunun bu olduğunu keşfettiler."

 

Bizce, yurtdışı eğitim danışmanlığı hayata dokunma sanatıdır. Ve bu sanatın objesi de değerli evlatlarınızdır. Haklı olarak sizler, yurtdışı eğitim yolunu başarıyla yürümüş, evlatlarınıza rol model olabilecek danışmanlar arıyorsunuz; doğru bilgi ile muhatap olmak ve bilinçle karar vermek istiyorsunuz.

Ve yurtdışı eğitim macerasında sizlerin en çok neyi aradığınızı da biliyoruz. GÜVEN! Evet, her şeyden önce güvenin peşindesiniz. Güvencede kalarak emeklerinizin heba olmamasını; evlatlarınızın da hayallerini gerçeklere giydirdiğini görmek istiyorsunuz.

Biliyoruz. Sizler yurtdışında eğitimlerinin hakkını vermiş, akademik donanımlı, hayat tecrübeli rol model olabilen uzman yurtdışı eğitim danışmanları arıyorsunuz. Biz de farkında olarak, farkında olmayarak değil, sizlerin gözüyle şöyle bir baktık kendimize. Ne görelim? Siz, aslında bizleri arıyorsunuz. Çünkü yurtdışında bilgece eğitim almanın ve yaşam sürmenin yolu bizlerde karar kılmaktan geçer!

 

Hakkımızda değerli görüşlerini paylaşan ve bizimle çalışma kararı aşamasında sizlere de yardımcı olacağına inandığımız birkaç velimizin yazdıklarını sizinle paylaşıyoruz. Sizleri de bu ailede görmek, bizlere güç katacaktır. Güveniniz için şimdiden teşekkür ederiz!

"Kızımın yurtdışında üniversite eğitimi alma konusunda kararlılığı üzerine Sophia Academy'ye internet üzerinden ulaştık. Mühendislik alanında, Avrupa Birliği destekli EUt+ (Avrupa Teknik Üniversiteler Birliği) girişiminin üyesi olması ve programın STEM alanında yeni bir Avrupa öğrenim modeline öncülük etmesi Sofya Teknik Üniversitesi İngilizce Makina Mühendisliği programını tercih etmemizin temel sebebi oldu. Sophia Academy, yalnızca başvuru işlemlerinde değil, yurt dışı eğitimi için gerekli tüm alanlarda ve eğitim döneminde her an ulaşabildiğimiz bir destek sağlayarak kızımızın uyum sürecini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Profesyonel bir bakış açısıyla sundukları içten eğitim hizmeti için Sophia Academy'ye çok teşekkür ederim."

Dr. Ayşe Narin

 

“Kızım Deniz ile alakalı yurtdışında tıp eğitimi araştırması yaparken başıma gelen en güzel şey Sophia Academy olsa gerek. Sophia Academy denince aklıma gelenler merak ettiklerimize dair sağlanan net bilgiler, mevzuatlara hakimiyet, samimiyet ve gerçek anlamda profesyonel bir danışmanlık hizmeti.

Dr. Canan Esendemir

 

"Yüksek lisans ve doktora eğitimimi yurtdışında tamamladım. Yurtdışı eğitim söz konusu olduğunda profesyonel ve akademik danışmanlık almanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Sophia Academy yönetiminde Kabataş Erkek Lisesi mezunu arkadaşlarımın olması bir yana ekibin işini hakkıyla yapması beni hem mutlu etmiştir hem de gururlandırmıştır. Pilav gününde görüşmek üzere:)"

Av. Cüneyt Bodur

 

“Büyük kızım Gülberk Almanya’da tıpta uzmanlığa gidiyor. Küçük kızım yurtdışında dil eğitimlerini tamamladı. Teşekkürler Sophia Academy.”

Mehmet Uslu

 

“Babası ilk başta kızından uzak kalacağı için yurtdışında tıp okumasına sıcak bakmasa da Sophia Academy ile tanışınca bizlerin yurtdışında eğitim fikrine destek verdi. İki dil öğrenerek mezun olan ve YÖK'den denklik de alan kızımız şu an ülkemizde doktor olarak çalışmakta.Muazzez Mustafaoğlu

 

"İstek Okulları Mersin Kampüs Sorumlusu olarak yıllardır eğitimin içindeyim. Evladımız daha önce İrlanda, Amerika, Fransa ülkelerinde bulundu. Yurtdışını görme şansını yakaladıç Haliyle, artık ülkemizde eğitim almaktan ziyade yurtdışına karar vermişti bir kere. Fakat her işin profesyoneli ile çalışmak gibi bir adabımız olduğundan dolayı bu konuda da öyle davrandık. Ve Sophia Academy'ye ulaştık. Gerisi, biz mutlu evladımız mutlu. Çok teşekkürler Sophia Academy!"

Nazan Tığlı Keskingöz

 

“Herhalde benden etkilenmiş olsalar gerek büyük kızım sonrası ortanca kızım da yurtdışında tıp eğitimi almaya karar verdi. Bu konuda bir anne olarak kararlarını desteklediğimi belirttim. Fakat bu kararımızın profesyonel ve güven veren, akademik yetileri mevcut olan kişiler tarafından gerçeğe dönüştürülmesi gerekiyordu. Bireysel analiz planlarından tutun da başvuru ve kabul süreçlerinin yürütülmesi, kabul sonrası varılan ülkede destekler sağlanması, eğitimi boyunca kariyer planlamasına dair mentorluk yapılması…Uzun bir yolculuk anlayacağınız! Fakat Sophia Academy, bu uzun yolculuğu zevkli bir serüven haline getirerek bizleri mutlu etti. Belgrad Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim almakta olan kızlarım adına çok teşekkür ederim.”

Doç. Dr. Ayfer Serin

 

"Yıllardır akademide olmam bir gencin kariyer hayatında neler yapması gerektiğini bilmemi sağladı. Bildiğimi bilen ve bu konuda profesyonelce çalışan birileri daha vardı. Kızlarımın yurtdışında yapmaları gerekenler konusunda müthiş çalışmalar sergileyen ve rehberliklerini, kişiliklerini takdir ettiğim Sophia Academy ekibi, iyi ki varsınız."

Prof. Dr. Şenol Yanar

 

"İki oğlum baba mesleği olan avukatlığı seçerken Tarsus Amerikan mezunu küçük oğlum yurtdışında tıp okumakta kararlıydı. Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi tıp giriş sınavında ilk 50'ye girerek tıp okumaya başlayan oğlum ile alakalı doğru planlama yapan, yurtdışı ofisleri ile desteğine devam eden, denklik mevzuatlarında da doğru bilgi ve birikime sahip olan Sophia Academy'ye teşekkür ederim."

Av. Tayyar Yılmaz

 

"Ege yetenekli ve azimli bir çocuk. Yurtdışında eğitim alması gerektiğini düşünürdük annesi ile beraber. Fakat hakim olmadığımız bir alandı yurtdışı. Profesyonel bir destek almamız lazımdı. Özellikle alan konusunda kararsızdık ve İngilizce dilini de doğru bir yerde geliştirmesi gerekirdi. Çözümler üreten ve başarıya giden yolu hazırlayan Sophia Academy'ye sonsuz teşekkürler."

Erdoğan Kot

 

"Büyük kızımız doktor olmak istiyordu. Ama yurtdışında okumakta kararlıydı. Araştırmalar ve onlarca firma ile görüşmeler sonucu Sophia Academy ulaştım. Kızımın İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimini doğru yerde almasını sağlayarak hedefindeki tıp fakültesinin giriş sınavını da kazanmasına vesile olan Sophia Academy'ye müteşekkirim."

Feridun Göktaş

 

"Bilkent sonrası oğlumuzun Amerika'da yüksek lisans eğitimi almasında profesyonelce katkılar sunan, kendileri de Amerika mezunu olan Sophia Academy akademik danışmanlarına teşekkür ederiz."

Fatma Yüksel

 

"Hayatta, bazı insanlara görmeden inanırsınız. Sophia Academy danışmanını kızım İngilizce ve tıp hazırlık eğitimine başlamadan önce hiç görmedim. Bir iş insanı olmanın tecrübesine güvenerek doğru yerde olduğumdan asla şüphe etmemiştim. Haklı da çıktım. Sophia Academy, artık Mersin'de bir eviniz var."

Ümit Kutlu

 

"Oğlum Onur, Antalya'da makine mühendisliği okuyordu. Hayali ise ablası gibi hayatını açık denizlerde geçirmekti. Gemi kaptanlığı okumak içinde bir ukte kalmıştı. Mükemmel analizler yaparak önce Smartversity Pre-Engineering Pathways programında hazırlık almasını sonra da Varna Denizcilik Akademisi'nde eğitime başlamasını sağlayan Sophia Academy'nin güzel insanlarına minnetarız."

İlker Yamanel

 

"İlayda yurtdışında tıp eğitimi almak için İtalya'ya dair araştırmalar yapıyordu. Seçeneklerimizi kısıtlamak istemiyor ve Avrupa'da alternatif çözümler de ararken Sophia Academy'ye ulaştık. Dürüst yaklaşımları ve yurtdışında eğitime dair tecrübeleri ile güvenimizi kazanan tek firma oldu. Hep böyle kalın."

Zeki Özen

 

"Bulgaristan göçmeni olmama ve dolayısıyla Bulgarcayı bilmeme rağmen kızımın Bulgaristan'da tıp eğitimi ile alakalı profesyonel destek almam gerektiğinin farkındaydım. Doğru akademik planlama yapan ve kızımın Sofya Kliment Üniversitesi Tıp Fakültesinde birinci sınıftan eğitime başlamasına vesile olan Sophia Academy ekibine sonsuz teşekkürker."

Doç. Dr. Mümine Öztürk

 

"Çekya'da ve Bulgaristan'da tıp eğitimi almaya hak kazanan kızımın hayalinde hep İtalya da vardı. Kızımın hayalinin gerçekleşmesi sürecinde Sophia Academy'nin sergilediği profesyonelliği, dürüstlüğü ve yetkinliği takdir ettiğimi ve müteşekkir olduğumu beyan etmek isterim."

Özlem Kartal - İş İnsanı

 

"Sağladıkları akademik destekler, doğru yönlendirmeler ve veri bazlı yaklaşımları ile oğlum Uğur'un yurtdışında tıp okuma hayalinin gerçekleşmesini sağlayan Sophia Academy'ye minnetarız."

Ayşe Satılmış Aydın

 

"Kızım Gülben'in uluslararası bir tıp hazırlık programına kabul almasında emeği geçen ve 2024 yılında birinci sınfıtan tıp eğitimine başlamasına ön ayak olacak olan Sophia Academy'ye teşekkür ederim."

Esat Karaman

 

bottom of page