top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Macaristan'da Diş Hekimliği Okumak

Yurtdışında diş hekimliği eğitimini fiyat-kalite dengesinde Çekya ile rahatlıkla yarışan Avrupa'nın güzel ülkesi Macaristan'da alabilirsiniz. Macaristan'da diş hekimliği okumak demek dünyada saygın bir konuma sahip olan Macar diş hekimliği fakültelerinde öğrenim görmek demektir.

Türkiye’de yapılan üniversite yerleştirme sınavında başarılı olamadım.

  • Yine de, Macaristan’da dişçilik okuyabilir miyim?

  • Macaristan'da diş hekimliği fakülteleri giriş sınavlarının içeriği nedir?

  • Macaristan'da diş hekimliği giriş sınavları online mı yapılır yoksa üniversite kampüslerinde mi?

  • Macaristan’da diş hekimliği eğitimi aldıktan sonra YÖK denkliği alabilir miyim?

QS ve THE gibi ünlü üniversite değerlendirme ajanslarınca yapılan sıralamalarda Macaristan diş hekimliği fakülteleri 500 ya da ilk 1000 üniversite arasındadırlar. Haliyle, Macaristan'da diş hekimliği üniversitelerinin YÖK tanınırlığı ve mezunlarının denklik hakkı vardır.

Macaristan'da Diş Hekimliği Okumak İçin Ödenen Ücretler

Macaristan'da diş hekimliği fiyatları Avrupa'da diş hekimliği eğitimi almak için tercih edilen bazı Avrupa üniversitelerinin yıllık ücretlerine istinaden biraz daha pahalı olsa da, teknolojik altyapısı, uluslararası öğrenci atmosferi ve mezuniyet sonrası sunduğu imkanları nedeniyle Macaristan diş hekimliği fakülteleri talep ettikleri ücretlerin hakkını vermektedirler. Macaristan'da diş hekimliği eğitiminin yıllık ücreti 16.300-18.200 USD aralığındadır.

Macaristan'da Diş Hekimliği Okumak İçin Kabul Şartları

Macaristan’da diş hekimliği okumak için başvuru esnasında lise biyoloji, kimya, fizik gibi derslerinizin ve diploma puanınızın yüksek olmasında fayda vardır. Macaristan’da diş hekimliği fakültelerinin kendi giriş sınavları mevcuttur. Macaristan’da diş hekimliği fakültelerinin eğitim dili İngilizce olduğundan, adayların iyi derecede İngilizce seviyesine sahip olmaları beklenir. Sınavda başarısız olan adaylar bir veya iki dönemlik hazırlık eğitimi alabilir ve şansını tekrar deneyebilirler.

Macaristan'da diş hekimliği fakültelerine kabul edilme olasılığınızı öngörebilmek adına Macaristan'da Tıp Giriş Sınavları sayfasında yer alan testi çözebilirsiniz.

Macaristan Diş Hekimliği Fakülteleri YÖK Denkliği

YÖK Yurtdışı Diplomalarını Tanıma Yönetmeliğine göre, yurtdışında diş hekimliği eğitimi YÖK tarafından tanınan kalite değerlendirme ajanslarının en az ikisinde dünya sıralamasında ilk bin üniversite arasında olan bir üniversiteden mezun olunur ise bu kişilere YÖK denklik hakkı verilir.

Yönetmelikteki bu madde esas alındığında, Macaristan'da diş hekimliği eğitimi veren üniversiteler dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan, Macaristan'da diş hekimliği eğitimi mezunları YÖK'e başvuru yaparak denklik alabilirler.

Macaristan’da Diş Hekimliği Fakülteleri

Macaristan'da diş hekimliği eğitimi sunan uluslararası fakülteler vardır. Macaristan'da alınan diş hekimliği diplomaları Avrupa, Amerika, Kanada, İngiltere, Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde tanınır. Budapeşte yerleşik ofisi ile adaylara profesyonel destek hizmetleri sunan Sophia Academy'nin çalıştığı Macaristan’da İngilizce diş hekimliği eğitimi veren üniversiteleri keşfetmek için üstlerine tıklamanız yeterlidir.

Macaristan'da diş hekimliği okumak, sadece Avrupa'nın en tarihi ve güzel ülkelerden birinde çalışma fırsatı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda dünyanın önde gelen Macar dişçilik fakültelerinden birinden tıp diploması alma şansını da sağlar.

Macaristan'da diş hekimliği okumak olabilir ama diğer yurtdışı diş hekimliği alternatiflerini de görmek ve kıyaslamalar yapmak istiyorum derseniz YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Avrupa’daki 14 Diş Hekimliği Fakültelerine göz atabilirler.

Macaristan'da Diş Hekimliği Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Macaristan'da diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Macar diş hekimliği fakültesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.    

Macaristan'da Diş Hekimliği Eğitimine Dair Merak Edilenler

Macaristan’da diş hekimliği okumak isteyenlerin genelde merak ettiği sorular vardır. Bu sorularınıza en doğru cevapları bizimle irtibata geçerek öğrenebilirsiniz. Macaristan’da üniversite eğitimi ile alakalı elde edeceğiniz güncel bilgiler yurtdışında diş hekimliği eğitimi sunan üniversiteleri kıyaslamada sizleri diğer adaylara nazaran bir adım öne geçirecektir. Çünkü bu çağdaki en değerli şey doğru bilgidir.

Macaristan’da Diş Hekimliği Eğitimi Başvuru

●Macaristan’da diş hekimliği okumak için ne zaman başvurmalıyım?

●Macar diş hekimliği fakülteleri başvuru şartları nelerdir?

●Başvurum ne kadar zamanda sonuçlanır?

●Macaristan'da dişçilik okumak için başvuru için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı var mı?

●Macaristan'da diş hekimliği eğitimi almak için başvuru esnasında İngilizce bilmek şart mı?

Macaristan’da Diş Hekimliği Kabul Şartları

Macaristan’da dişçilik eğitimi almak için giriş sınavı var mı?

Macaristan'da diş hekimliği fakülteleri giriş sınavlarının içeriği nedir? Sınavlar online mı

yapılır yoksa üniversite kampüslerinde mi?

Sadece giriş sınavına yönelik hazırlık kursu alınabilir mi?

Macaristan'da tıp hazırlık eğitimi alınmadan direk giriş sınavlarına girilebilir mi?

Birden fazla Macar dişçilik fakültelerinin giriş sınavlarına girilebilir mi?

Macaristan’da Diş Hekimliği Hazırlık Eğitimi

Macaristan’da premed eğitimi var mı?

Kabul edilen İngilizce uluslararası dil sertifikaları hangileridir?

Diş hekimliği hazırlık eğitimi öğrenim görülecek üniversitede mi alınmak zorunda? Pre-med eğitimini başka üniversitede alabilir miyim?

Macaristan'da Diş Hekimliği Eğitimi Danışmanlığı

Macaristan'da diş hekimliği okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page