top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Sırbistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Sophia Academy, Sırbistan'da tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik eğitimini İngilizce dilinde sunan, YÖK'ün kabul ettiği dört derecelendirme kuruluşlarının en az ikisinde aynı anda ilk bin arasında olan ve dolayısı ile mezunlarının YÖK denklik hakkı elde ettiği Novi Sad Üniversitesi ile Belgrad Üniversitesi ile çalışmaktadır. YÖK denklik hakkı elde edebilmek için bu üniversitelere başvuru ve kabulde YKS'de başarılı olma hatta YKS'ye girmiş olma şartı aranmaz.

Orta Avrupa'da yer alan Sırbistan'daki tıp üniversiteleri öğrenim ücretleri Avrupa'daki en makul ücretlerdir. Sırbistan tıp üniversiteleri, uluslararası öğrenciler için çok avantajlı maliyetlerle yüksek kaliteli eğitim sunar. Sırbistanda tıp eğitimi ile alakalı detaylı bilgilere Sırbistan'da Tıp Eğitimi ve Avantajları adlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SIRBİSTAN'DA TIP EĞİTİMİ DANIŞMANLIĞINDA NELER SUNUYORUZ?

Peşinen bilinmesinde fayda vardır. Sırbistan'da tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik eğitimi sunan fakültelerin premed (tıp hazırlık) programları yoktur. Dolayısı ile giriş sınavları öncesinde bir yıl İngilizce+Tıp Hazırlık eğitimi alacak öğrenciler Smartversity European Premed Pathway Programına kayıt olurlar.

Sırbistan'da tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik eğitimi adayları üç kategoriye ayrılır.

1. İngilizcesi, Akademik Geçmişi Ve Terminoloji Bilgisi Yeterli Aday

Hedef programa başvuru yapılmadan önce adayın kabul edilme olasılığının öngörülebilmesi adına İngilizce STS, Mülakat, Deneme Sınavı yapılır. Bu enstrümanlar Belgrad Üniversitesi ve Novi Sad Üniversitesi onaylıdır. Dolayısı ile sonuçlar bir rapor halinde hedeflenen Fakülteye değerlendirme için yollanır. Değerlendirme Raporuna istinaden,

A. Aday giriş sınavında kabul edilme olasılığını görebilmektedir.

B. Eksiklerini görebilmektedir ve bu eksiklerin sınav tarihine kadar telafi edilebilme imkanı varsa e-kitaplar ve deneme testleri ile aday sınava hazır hale getirilir. Zamanın yetersizliğinden dolayı adayın eksiklerini telafi etmesi mümkün değil ise Belgrad Üniversitesi ve Novi Sad Üniversitesi hazırlık okulu olan Smartversity European Premed Pathway Programına kayıt olması önerilir.

2. En az B1/B1.2 İngilizceye Sahip Fakat Bölüm Hazırlığına İhtiyaç Duyan Aday

Aday, Smartversity European Premed Pathway Programına kayıt olur. Bir akademik yıl süresince mevcut İngilizcesini C1 seviyesine getirir iken hem giriş sınavında gerekli hem de ilk sene fakültede başarılı olmasını sağlayacak olan biyoloji ve kimya dersleri alır.

3. İngilizcesi Yetersiz Ve Bölüm Hazırlığına Da İhtiyaç Duyan Aday

Aday, İngilizce başlangıç seviyededir. İngilizce, bölüm dersleri, mesleki terminoloji ve esasları, akademik becerileri içeren premed eğitimi alır. Tıp hazırlık programı İngilizce dilinin iyi derecede öğrenilmesini, akademik beceriler edinilmesini, alan dersleri ile alakalı mesleki terminoloji ve esasların öğrenilmesini ve giriş sınavlarına hazır hale gelinmesini ifade eder.

KİMLERE BAŞVURU DESTEĞİ & AKADEMİK DESTEK SAĞLANIR?

Birinci kategorideki adaylara (İngilizcesi, Akademik Geçmişi Ve Terminoloji Bilgisi Yeterli) yani kendine güvenen ve doğrudan kabul sınavına girecek adaylara akademik destek sağlanır.

KİMLERE PREMED BAŞVURU & KABUL DESTEĞİ SAĞLANIR?

İngilizce ve bölüm dersleri ihtiyacı olan, giriş sınavınada başarısız olan ve premed eğitimi alması gerektiğine kanaat getiren tüm öğrencilere Smartversity European Premed Pathway Programına başvuru ve kabul garantili destek verilir.

SIRBİSTAN'DA TIP EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU EVRAKLARI NELER?

Her başvuru adayının hazırlaması ve Sırbistan’da tercüme edilerek noterde legalize edilmesi gereken evraklar aşağıdaki gibidir:

1.     Lise Diploması ve Transkripti

2.     Lise Denklik Belgesi (Sırbistan'da alınır)

3.     İngilizce Dil Belgesi (varsa) /Dil sertifikası ibraz edemeyenler İngilizce muafiyet mülakatına girerler/

4.     Nüfus Kayıt Örneği

5.     Adli Sicil Belgesi

6.     Pasaport ve T. C Kimlik Kartı Fotokopisi

7.     Başvuru Formu

SIRBİSTAN'DA TIP EĞİTİMİ DANIŞMANLIĞI ÜCRETİ NEDİR?

Üniversitelerin uluslararası öğrencilerden beklentileri genel çerçevede aynı ve net olmakla beraber (En az B2 İngilizce, Akademik Beceriler, Bölüm Bilgisi, Medikal İngilizce, Giriş Sınavında Başarılı Olmak) her öğrencinin yurtdışı eğitim danışmanlığından beklentileri farklılık arz eder. O yüzden, beklentilere ve taleplere istinaden danışmanlık ücretimiz 2,750 - 4,500 EUR arasında değişebilmektedir. Danışmanlık ücretimizin şekillenmesini sağlayan kriterler şunlardır.

Aday öğrencimizin doğrudan kabul sınavına girip girmemesi.

Aday öğrencimizin akademik destek kaynakları talep edip etmemesi.

Premed eğitimi alıp almaması.

Sırbistan'a transfer ve varış sonrası destek hizmetleri talep edip etmemesi.

Dolayısı ile, aday öğrencimiz ile alakalı yapacağımız ücretsiz bireysel analiz çalışması neticesinde yukarıda bahsi geçen kriterleri de esas alarak danışmanlık ücretimizi aday öğrencimize ve velisine bildirmekteyiz.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Sırbistan'da yerleşik, üniversiteler tarafından yetkilendirilmiş profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın güvenini ve keyfini yaşamak isteyenler bize ulaşabilirler.

05368372834 (WhatsApp)

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️

 
 

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page