top of page
Yazarın fotoğrafıYağız Keskingöz

Yurtdışı Eğitim Firmalarının Bulgaristan Merkezli Avrupa'da Eğitim Keşifleri

Polonya, Letonya, Romanya, Macaristan, Çekya gibi Avrupa ülkelerinde üniversite imkânı sunan Türkiye Cumhuriyeti merkezli dört saygın yurtdışı eğitim firmalarının temsilcileri ve danışmanları Bulgaristan üniversiteleri ziyaretinde bulundular.

Firma danışmanlarına Bulgaristan’ın ve Avrupa’nın sayılı üniversitelerinden Amerikan Üniversitesi, Yeni Bulgar Üniversitesi, Sofya Teknik Üniversitesi ve Ulusal Spor Akademisi tanıtıldı ve detaylı bilgiler verildi. Aynı zamanda Amerikan Üniversitesinin Smartversity International Pathways (Üniversite Hazırlık & Geçiş) programlarının öğrencilere sunmuş olduğu imkânlar tanıtıldı. Kendilerine ziyaretleri ve işbirlikleri için teşekkür ederiz. Misafirlerin ortak hissiyatlarını ifade eden ve tarafımıza yollanan teşekkür yazılarını da paylaşıyoruz.

"Merhabalar,

Bize konumuyla, kültürüyle, yemekleriyle, gelenek görenekleriyle çok yakın, kapı komşumuz Bulgaristan'da üniversite eğitimini keşif yolculuğumuz, Sophia Academy İstanbul ofisinde Fatih Bey' in önce sıcak karşılaması, daha sonra rehberliği ile başladı. Sofya' ya ulaştığımızda Sophia Academy Sofya ofisinin Türk ve Bulgar kültürüne yakışır ev sahipliği ile karşılandık. Başta American University in Bulgaria olmak üzere Türk öğrencilerimizin eğitim alacakları üniversiteleri, konaklayacakları yurtları ve eğitim hayatları boyunca yaşayacakları şehirleri tanıdık. Tüm bunların ışığında, ailelerin çocuklarını Avrupa' da üniversite eğitiminin temeli olan İngilizce hazırlık sınıfını, bir Amerikan üniversitesinde , Amerikan hocalardan alabileceklerini, Amerikalı arkadaşları ile dil seviyelerini geliştirebilecekleri, ardından kazanacakları dil seviyesi ile Amerikan veya Avrupa birliği diploması alabilecekleri öğrenmiş olduk ve Bulgaristan üniversitelerini tanımanın heyecanını yaşadık. Sophia Academy'ye çalışmaları ve bize göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü sonsuz teşekkürler. Sophia Academy'nin Avrupa kıtasında oluşturmuş olduğu network sayesinde de çok verimli işbirlikleri yapacağımızdan eminiz"

“Merhabalar,

Özellikle Bakırköy ve Antalya Ofisi olarak katıldığımız bu keyifli programda, Bulgaristan’ın eğitim sistemi, kültürü, halkı, düşünce yapısı, şehir ve kasabalarının dokusu, özel ve devlet üniversitelerinin farkı, öğrenci memnuniyeti, konaklama seçenekleri, çalışma ve staj imkânları, Work&Travel, Erasmus gibi programlara katılmanın kolaylıkları; bir AB üyesi ülkede eğitim almanın ayrıcalıkları ve başka AB ülkelerine transfer kolaylıklarını; bütün olumlu ve olumsuz tecrübelerini bizlere en içten duyguları ile anlatan; en güzeli de bizleri komşumuz Bulgaristan’a yakınlaştıran, değerli Sophia Academy Sofya ekibine sonsuz teşekkürler.

''Müthiş ve modern bir uluslararası kampüste sunulan Smartversity International Pathways programları sonrasında öğrencilerimizin Avrupa, Amerika ve Kanada gibi ülkelerde eğitimlerine devam edebileceklerini görmek bizler için gerçekten güzel bir imkan. Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasını sağlayan Smartversity International Pathways’in sunduğu harika fırsatları öğrenci ve velilerimize sunmaktan gurur duyacağımızı da ifade etmek isteriz.

Sevgi ve Saygılarımla”

Biz de, bizleri ziyarette bulunan ve ortak çalışmalara imza atmaya hevesli bu dört saygın firmamıza teşekkür ederiz.

"truly & proudly international"

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page