top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi (AUBG)-Avrupa'da Amerikan Eğitimi

Hem Amerikan üniversitesi rüyanızı gerçekleştirsin, hem de yanı başınızda olsun. Sadece Avrupa Birliği akreditasyonuna değil, Harvard, Yale gibi okullar ile aynı Amerikan akreditasyonuna sahip olsun. Avrupa’daki tek kampus Amerikan Üniversitesi olsun.

50+ ülkeden uluslararası öğrencilerin eğitim aldığı çok kültürlü bir kampus hayatı sunsun. Onlarca öğrenci kulüpleri ile hayatınızı zenginleştirsin. Smartversity International Pathways programları (İngilizce+Bölüm Hazırlık) sonrası diğer AB ülkeleri dahil Amerika ve Kanada üniversitelerinde de direk birinci sınıftan devam etme imkânı tanısın. Eğitiminiz esnasında University of Texas, The Maine University, The Stevens Institute of Technology gibi onlarca saygın Amerikan üniversitelerine sizleri değişim öğrencisi olarak yollasın. 200’den fazla Erasmus partneri sayesinde sizlere farklı ülkelerde belli bir süre eğitim şansı sunsun. Bır ISEP üyesi olarak 150'den fazla Amerikan ve Avrupa üniversitesinde size 300'den fazla program arasında seçim şansı sunarak eğitim görme imkanı sağlasın.

Mükemmel konaklama şartları, yaşam alanları, kültürel, sosyal ve sportif olanakları sağlasın. Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca gibi ikinci dil eğitimleri sunsun. Mezuniyet sonrası iş garantisi versin. Yıllık burslar, finansal yardımlar, kediler sağlayarak sizi:

  • Biri Avrupa diğeri Amerikan olmak üzere çift diploma,

  • Çift ana dal ve bir de yan dal,

ile mezun etsin. Bir de, her sene düzenlediği ve sektöründe lider kurumların katıldığı fuarlarda sizlere iş garantisi versin! Ve yapılan ödeme karşılığında dünyanın saygın Amerikan üniversitelerinden birinden iki diploma, çift ana dal, en az bir yan dal ile mezun olduğunuzda her diplomanın kaça mal olduğunu hesaplama zevkini de size bırakıyoruz. Ve mümkünse, aynı eğitimleri teker teker aldığınızı düşünerek ayrı bir maliyet ve zaman planlaması yapmanızı da ayriyeten rica ediyoruz. Neyi, ne kadar zamanda, kaça kazandığınızı görmek bizi ayrıca mutlu edecektir.

AUBG YÖK DENKLİĞİ & ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ

►Bulgaristan Amerikan Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve doğrudan denklik alabilirler.

►AUBG Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

►Bulgaristan Amerikan Üniversitesi New England Association of Schools and Colleges akreditasyonuna sahip bir Amerikan üniversitesidir. AUBG diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

ÇİFT DİPLOMA + ÇİFT ANA DAL + YAN DAL

AUBG mezunları biri Avrupa diğeri Amerika diploması olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar.

Örnek Kombinasyonlar

1. Bilgisayar Bilimleri + Bilişim Sistemleri çift ana dal + Ekonomi yan dal

2. Psikoloji + Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler çift ana dal + Güzel Sanatlar yan dal

Her iki kombinasyon çalışması örnek esaslı olup öğrenciler ilgi ve alakalarına göre diledikleri kombinasyonları yapabilirler.

NEDEN AUBG'de EĞİTİM?

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi’ne lise diplomanız ile başvuru yapabilirsiniz. Kabul almak için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı aranmaz. Avrupa’daki tek kampüs Amerikan Üniversitesi olan AUBG, 30 yıldır 50’den fazla ülkeden gelen uluslararası öğrencilere kaliteli eğitim vermektedir. AUBG’de İngilizce eğitim alırken Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi diğer Batı dillerini de öğrenebilirsiniz.

DEĞİŞİM İLE GELEN TECRÜBE VE ZENGİNLİK

Yeni bir kültürü ilk elden deneyimlemenin değişim programlarından daha iyi bir yolu yoktur! AUBG'liler altı kıtadaki yüzlerce üniversite arasından seçim yapabilirler.

Erasmus +

AUBG, öğrencilerinin değişim programlarına katılmasını şiddetle teşvik eder. Avrupa çapında 50'den fazla üniversitede değişim öğrencisi olarak eğitim fırsatlarını yakalayın.

Erasmus + Traineeship

AUBG, Erasmus+ Staj programı ile öğrencilere staj seçenekleri sunar. Bu unutulmaz deneyim, öğrencinin kişisel ve mesleki becerilerini geliştirirken CV'ni ve istihdam edilebilirliğini zenginleştirir.

ISEP

ISEP üyesi olan AUBG, dünya çapındaki üyelik ağı aracılığıyla, akademik ve kültürler arası öğrenim için öğrenci hareketliliği sağlar.

University of Maine

AUBG ve Maine Üniversitesi gururlu ortaklardır! Her yıl iki kurum arası öğrenci değişimi yapılır

OSUN

AUBG, Açık Toplum Üniversite Ağı'nın (OSUN) bir parçası olduğundan, öğrenciler yurtdışında, dünya çapında birçok kurumda eğitim görme fırsatına sahiptir.

AUBG ANA DAL PROGRAMLARI

Amerikan Üniversitesi Bulgaristan'da eğitiminizi çift ana dal ve çift yan dal ile taçlandırabilirsiniz. Öğrencilere tavsiyemiz çift ana dallarının yanında psikolojiden de dersler alamalrı ve yan dallarından bir tanesinin mutlaka modern dillerden olmasıdır. Sebebi de, hangi mesleği icra ederlerse etsinler başarılı bir kariyerin psikoloji bilgisine ve yabancı dil zenginliğine bağlı olacağını bilmemizdir.

Veri Bilimi

AUBG Yan Dal Programları

Amerikan Üniversitesi Bulgaristandaki çift ana dal eğitiminizi çift yan dal ile tamamlayarak iş hayatına çok yönlü ve özgüvenli bir kişi olarak adım atın.

●Finans

●Avrupa Çalışmaları

●Tiyatro ve Sinema

●Tarih ve Medeniyetler

●Girişimcilik

●Güzel Sanatlar

●Tarih ve Medeniyetler

●Bilişim Sistemleri

●Entegre Marketing İletişimi

●İletişim

●Gazetecilik

AUBG BAŞVURU & KABUL

AUBG’de eğitim planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilirler. Kabulde lise diploma notu, İngilizce dil seviyesi esas alınır ve mülakat yapılır. Aday öğrenciler yılın her günü başvuru yaparak yılda 2 kere üniversiteye başlama şansına sahiptirler. Uluslararası dil sertifikalarına istinaden başvuruda sağlanması gereken minimum İngilizce dil seviyesi aşağıdaki gibidir:

  • Duolingo English Test: 110

  • IELTS: 6.5

  • TOEFL: 80

  • PTE Academic: 59

  • ACT English: 25

  • Cambridge English (FCE, CAE, CPE): 180

*Lisede eğitim-öğretim dili İngilizce olan adaylar bu dil sertifikalarından muaf olabilirler.

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ

Öğrenciler kampüs ya da kampüs dışı konaklama seçeneklerinden istifade ederler.

Kampüs konaklama

AUBG öğrencilerine dünya standartlarında modern bir kampüs yaşamı sunar. Büyüleyici kampüs olanakları ile fark yaratan AUBG Avrupa kıtasındaki tek kampüs Amerikan Üniversitesidir. Skaptopara I, II, III yurtlarında yaşam alanları sunan Amerikan Üniversitesi Kampüsünde dönemlik konaklama ücreti 800-900 EUR. Öğrenciler 7/24 güvenlik ve asistanlık alırken tüm sportif ve kültürel faaliyetlerinden istifade ederler.

Kampüs dışı konaklama

AUBG öğrencileri daire kiralayarak kampüs dışında da konaklayabilirler. Dairelerin aylık kira bedelleri bulundukları semte ve dayalı-döşeli olma durumuna istinaden; studio 200-250 €; 1+1 270-320 €; 2+1 350-500 € aralığındadır.

RESTORAN & KAFETERYA

AUBG Kampüsünde öğrenciler lezzetli yemekler yiyebilir ve uygun fiyata modern tesislerde tüm yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Trakya, Bizans, Osmanlı ve Rus kültürlerinden etkilenen Blagoevgrad mutfak kültürü ise çok uygun ücretler karşılığında sizlere çeşitli yemek fırsatları sunmaktadır.

YERİNDE GÖR & KEŞFET

Çünkü hayat, instagramdaki gibi değildir! Yurtdışında üniversite eğitimi planlıyorsunuz. Nihai kararınızı vermeden önce AUBG'de eğitim alan uluslararası öğrenciler ile sohbet etmek, günlük yaşamı soluklamak istiyorsunuz. İnanın, iyi de ediyorsunuz! Çünkü böyle bir ziyaret velilerinizin gönlüne su serperken, sizin de en doğru kararı almanıza vesile olacaktır. Hayatınızın geri kalanını şekillendirecek bu ziyareti kendinize hediye edin. Her halükarda kazançlı çıkacağınız bu ziyareti asla ertelemeyin! Virtüel (Sanal) Kampüs turu için buraya tıklayabilirsiniz.

BİLGİ & BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde eğitim iyi fikir diyenlerden iseniz iletişim kanallarından birini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

05368372834 (WhatsApp)

Sophia Academy-BAIE, AUBG’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tek resmi başvuru ve kayıt merkezidir.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page