top of page
  • Yazarın fotoğrafıKubilay Zer Göktürk

Semmelweis Üniversitesi İstanbul'da

1764 yılında kurulan ve QS World University Ranking 2024'de dünya sıralaması 201-250 olan Semmelweis Üniversitesi Türkiye'de ilk defa giriş sınavı yaparak adayları yerinde değerlendirecektir. 18-19 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olan sınav yazılı test ve akabinde mülakat şeklinde olacaktır. Sınav yeri İstanbul Mövenpick Bosphorus Hotel.

Sophia Academy, bir InBee platform üyesi olarak aday öğrencilere başvuru desteği ve organizasyona katkı sağlamakla yükümlüdür. Sophia Academy'ye sağlanan akreditasyona istinaden Sophia Academy Semmelweis Üniversitesi resmi temsilcisidir.

Neden Semmelweis Üniversitesi?

Semmelweis Üniversitesi , Macaristan’ın tıp alanında en prestijli üniversitesidir. Macaristan’daki doktorların yüzde 40’ı bu üniversiteden mezundur. Macaristan’da tıp alanında 4 üniversite olduğunu göz önüne alırsak bu yüksek bir orandır.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Semmelweis Üniversitesi’nin eğitim kampüsleri bir yana Budapeşte’de bulunan 17 enstitü, 22 klinik ve 19 departmanı ile Macaristan’ın en köklü sağlık kurumudur.Bu sayede Semmelweis Üniversitesi sadece teoride değil uygulamada da geçmişi ve geleneği olan ender bir üniversite olarak öne çıkmaktadır. Uluslararası işbirlikleri çok kuvvetli olan Semmelweis Üniversitesi, Pfizer’in araştırma merkezlerinden birisidir.

Semmelweis Üniversitesi giriş sınavına katılmak isteyenler üniversite hakkında daha fazlasına tıklayarak ulaşabilirler.

Semmelweis Üniversitesi Giriş Sınavı Başvuru Desteği ve Gerekli Evraklar

Semmelweis Üniversitesi giriş sınavına girecek adayların hazırlaması gereken evraklar ve sınav öncesi yararlanabilecekleri akademik destekler için başvuru formunu tıklayarak bizlere ulaşmaları gerekir. Danışmanlarımız sürecin yürütülmesi konusunda her türlü desteği sağlayacaklardır.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

bottom of page