top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Peç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulu (UPFBE)

1367 yılında kurulan ve Macaristan’da üniversite okumak deyince - özellikle Osmanlı İmparatorluğunun Macaristan’daki tarihinden dolayı- akla gelen ilk üniversite olan Peç Üniversitesi Macaristan’ın tarihi, dost canlısı ve uluslararası öğrencinin iyi vakit geçireceği aktif bir şehir olan Peç’de bulunur. 1970 yılında kurulan Peç Üniversitesi İşletme Okulu Macaristan’da işletme eğitiminde önemli bir aktördür. Peç İşletme ve Ekonomi Okulu, eğitim ve araştırma alanlarında da uluslararası tanınırlığını geliştirebilmiştir.

Yeniliğe açık, güçlü bir mükemmellik merkezi inşa eden Peç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulunda uluslararasılaşma her zaman güncel ve stratejik hedeflerden biridir. Peç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulunun vizyonu, yüksek kalitede Macaristan’da işletme eğitimi vererek dünyanın her yerinden çok sayıda yetenekli uluslararası öğrenciyi çeken bir yükseköğretim kurumu inşa etmektir. EFMD üyeliği ve akreditasyonu, bu vizyonu gerçekleştirme yolunda sadece ilk adımdır.

Peç Üniversitesi Dünya Sıralaması

Ülkenin en eski üniversitesi olmanın yanı sıra, University of Pécs uluslararası mükemmellik açısından da önemli bir konum kazanmıştır. İşletme ve Ekonomi Okulu ve programlarının yanı sıra tüm Peç Üniversitesi, yüksek düzeyde tanınan uluslararası sıralamalarda lider konumlarda yer alır.

Peç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulu (UPFBE), resmi ulusal sıralamada her zaman en iyi okullar arasında yer aldı. İş dergisi HVG'nin önde gelen ulusal sıralamasına göre, son 5 yılda UPFBE, birçok çalışma alanında 150'den fazla Macar işletme okulu ve fakültesi arasında ilk 5 arasında yer aldı. Okulun uluslararası tanınırlığı ve itibarı, kurumun Eduniversal Business School sıralamasında Three Palms Institution olarak sıralanmasıyla kanıtlanmıştır.

Bu tanıma ile Eduniversal Business School sıralamasında Peç İşletme ve Ekonomi Okulu ilk beş Macar işletme okulu arasında yer almaktadır.

Shanghai Ranking (Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması-ARWU) ve QS World Ranking sıralamalarında her zaman 600-700 arasındaki yerini korumaktadır.

Peç Üniversitesi şletme Ve Ekonomi Okkuluna En Prestijli Ödül

Avrupa Uluslararası Eğitimciler Birliği (EAIE), yükseköğrenimin uluslararasılaşmasına adanmış dünyanın en büyük kuruluşlarından biridir. Dünya çapında 70 ülkeden 2500 üyesi bulunmaktadır. Organizasyon her yıl, diğer yükseköğretim kurumları için bir iyi uygulama modeli olarak hizmet edebilecek uluslararasılaşma faaliyetlerinde olağanüstü ve yenilikçi bir sicile sahip bir Avrupa üniversitesine ödül vermektedir. Pécs Üniversitesi, bu prestijli uluslararası ödülü alan ilk Macar üniversitesidir.

Peç Üniversitesi İşletme Okulu Programları

●İşletme ve Yönetim

●Turizm

Eğitim süresi 7 dönem. Dönem ücreti 3,500 Euro. Başvuru ücreti 100 Euro.

Peç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulu Kabul Şartları

Macaristan'da işletme okumak isteyen adayların iyi derecede İngilizce seviyesine, lise matematik bilgisine sahip olmaları gerekir. Yapılan giriş testi ve mülakatı başarıyla veren adaylar eğitimlerine birinci sınıftan devam edebilirler.

Çift Diploma Sahibi Olun!

University of Pécs (UP FBE) İşletme ve Ekonomi Okulu ile l'Ecole Supérieure pour le Développment Economique et Social (ESDES) Yönetim Okulu, Université Catholique de Lyon arasında yapılan anlaşmaya göre, Pécs Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Okulu mezunları Macar diplomalarına ek olarak ortak üniversiteden bir Lisans ve/veya Yüksek Lisans derecesi de alabilir. Bu ortaklıkta her iki kurum da EFMD tarafından akredite edilmiş programlarını öğrencilere açmaktadır.

Peç Üniversitesi Hazırlık Programları

Macaristan'da işletme alanında lisans eğitimi almak isteyen fakat yeterli derecede İngilizce seviyesine, alan bilgisine sahip olmayana adaylar; var olan İngilizce ve alan bilgilerine istinaden üç hazırlık programlarından birine yerleştirilirler. Hazırlık programını başarıyla tamamlayan adaylar, eğitimlerine devam edebilirler.

Hazırlık Programı I: 4,200 EUR /400 ders

Hazırlık Programı II: 6,500 EUR /800 ders

Hazırlık Programı III: 9,300 EUR/1200 ders Başvuru ücreti: 100 EUR. Kayıt ücreti: 150 EUR

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Peç Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page