top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Bulgaristan'da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Okumak

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünü bir Amerikan üniversitesinde okumaktan daha doğru bir karar olamaz herhalde. Bir de bu Amerikan Üniversitesi Avrupa’da bulunuyor ise, eğitiminiz esnasında sizi Amerika’ya değişim öğrencisi olarak yolluyorsa, biri Avrupa diğeri Amerikan olmak üzere çift diploma, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okurken Psikoloji ya da Uluslararası İlişkiler alanında çift ana dal ve Almanca ya da İspanyolca dillerinden birini öğrenerek çift yan dal ile mezun ediyorsa daha ne istenebilir ki Allah’tan:) Schengen Bölgesi ülkesi olan ve AB üyesi olan Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okumak inanın size hayal ettiklerinizden bile daha fazlasını sunar.

Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Okumak Nasıldır?

Edebiyat programları, öğrencilere klasik eserlerden çağdaş yazılara, yaratıcı yazma atölyelerinden eleştirel analizlere kadar geniş bir yelpazede edebiyat disiplinlerini keşfetme şansı tanır. Amerikan Edebiyatı, Klasikler, Modern Klasikler ve Modern Edebiyat olmak üzere üçe ayrılır. Eğitim programında üç edebiyat türü de örnek metinlerle incelenir. Amerikan edebiyatı tarihi boyunca ortaya çıkmış edebi akımlar karşılaştırılır ve aralarındaki farklar tahlil edilir.

Bölümün eğitim programında Amerikan Edebiyatının klasik ve modern eserleri analiz edilir. Temel İngilizce eğitimi, dil bilgisi kuralları ve şiir, roman, tragedya gibi sanat türleri de müfredatta yer almaktadır.

Neden AUBG'de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü?

AUBG'deki Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü, yakın metin analizi ile teorik bakış açılarını birleştiren titiz, eleştirel bir akademik programdır. Ayrıca öğrenciler edebiyat tarihi, tür gelenekleri ve edebiyat teorisi ve araştırmasındaki modern uygulamalara ilişkin bir anlayış geliştirler.

AUBG'deki Bulgaristan'da Amerikan Kültürü ve Edebiyat bölümü, pratik yaratıcı yazma atölyelerinden derinlemesine araştırma derslerine kadar, öğrencileri başarılı bir kariyer için olmazsa olmaz olan son derece değerli yazma becerileri, eleştirel düşünme yetenekleri ve yaratıcı zihniyetle donatmak için gereken her şeyi sunar.

Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Okumak İçin Ne Tür Özelliklere Sahip Olmam Gerekir?

İngilizcenizin iyi olması zaten olmazsa olmazı. Eğitimlerde multidispliner bir yaklaşım sergilendiği için felsefe, tarih, psikoloji gibi alanlara ilgi duymanızda fayda vardır. Okumaya oldukça istekli olanların başarılı olduğu bir bölümdür. Adaylar, diğer kültürlerle etkileşime girmekten keyif almalıdırlar. İngilizce konuşulan bir ülkede Erasmus+, ISEP gibi değişim programlarını kullanarak belli süre kalmak, İngilizce Çalışmaları programının önemli bir parçasıdır. Prensip olarak, öğrenciler ayrıca yarıyıl tatillerini İngilizce konuşulan ülkelere yoğun bir şekilde seyahat etmek ve boş zamanlarında İngilizce kitaplar okumak ve İngilizce filmler ve televizyon programları izlemek için kullanmaya çalışmalıdırlar.

Bulgaristan'da Amerikan Kültürü Ve Edebiyatı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar?

AUBG'de alacağınız Amerikan Kültürü ve Edebiyat eğitimi öğrencileri çeşitli alanlarda başarılı bir kariyere hazırlar. İşte bunlardan sadece birkaçı:

•Yazar

•Yayımcı

• Kütüphane Bilimcisi

•İçerik yaratıcı

•Halkla İlişkiler Uzmanı

•İçerik Yöneticisi

•Politika

•Öğretmenlik

Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Kabul Şartları

Lise mezunu her kişi Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okumak için Bulgaristan Amerkan Üniversitesine başvuru yapabilir. Talep edilen minimum İngilizce dil yeterliği:

Lise diploma notunun iyi olması kabullerde avantaj sağlar.

Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Eğitim Ücreti

Amerika’da edebiyat derecesi için öğrenim ücretleri, diğer tüm ülkelerde olduğu gibi üniversite, eğitim süresi, eğitim seviyesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiyor. Ülke genelinde, edebiyat dereceleri için öğrenim ücretleri özel üniversitelerde yıllık ortalama $56.000 ve eyalet üniversitelerinde ise yıllık ortalama $42,000 civarında bulunuyor. Bü ücretlere konaklama, beslenme, sosyal yaşam giderleri dahil değildir.

Bulgaristan’da Amerikan Kültürü ve Edeiyatı Bölümünü AUBG'de aldığınız takdirde eğitiminizi Amerika'daki maliyetlerin neredeyse beşte birine mal edersiniz. Kaldı ki eğer ABD'de bu bölümü okursanız çift diploma alma şansınız yok. AUBG, ABD'de de akredite bir kurum olduğu için eğitim esnasında bu bölüm öğrencilerini rahatlıkla ABD'ye gönderebilmektedir. AUBG'de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı eğitimi alırken eğitim ücretinizin ne kadar olacağını buradan görebilirsiniz.

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı Hazırlık Eğitimi

Lise eğitiminizi tamamladınız. Bulgaristan'da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde eğitim almayı planlıyorsunuz fakat İngilizce dil eğitimine ve destekleyici akademik becerilere ihtiyacınız var! Bu gereksinimlerinizi de modern bir Amerikan Üniversitesi kampüsünde, uluslararası bir atmosferde sunulan bir hazırlık programında gidermek istiyorsunuz! O zaman, Smartversity UNIPREP Pathway programını keşfedin. Program sizi sadece Amerikan Üniversitesi-Bulgaristan'da sunulan Amerikan Dili ve Edebiyatı ya da New Bulgarian University'de sunulan İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerine hazırlamakla kalmayacak, dünyada bu programların sunulduğu üniversitelerin kapılarını aralamanıza yardımcı olacaktır.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Amerikan Üniversitesi Bulgaristan'da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne başvuru yapmak isteyenler bize ulaşabilirler.

► 05368372934 (WhatsApp) 

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Bulgaristan'da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okumak isteyen adaylara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücretleri aşağıdaki gibidir.

1. Giriş Şartlarını Sağlayarak Birinci Sınıftan Başlayacaklar

Bu adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,500 EUR.

2. İngilizce Hazırlık Eğitimi Sonrası Birinci Sınıftan Başlayacaklar

İngilizce hazırlık eğitimi sonrasında birinci sınıftan eğitimlerine devam edecek adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,750 EUR.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page