top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı Okumak

İngiliz Dili ve Edebiyatı (English Studies-İngilizce Çalışmaları) okumak için illa da Britanya Krallığına gitmeye gerek yok. Ne de yılda 10,000 EUR'ya mal edebileceğiniz bir eğitimi 40,000 - 50,000 EUR'ya mal etmenize gerek var. Dünyadaki çoğu iyi İngilizce öğretmenlerinin ya da tercümanların İngiliz olmadığını bilmeyeneniz yoktur! Çünkü bu meslekler dilden ziyade başka becerilere bağlı olan meşgalelerdir. Dolayısı ile disiplinler arası müfredatlarda eğitim almayı seviyorsanız; farklı alanlarda kitaplar okumaya bayılıyorsanız; İngilizce dilinin konuşulduğu ülkelerde belli sürelerde bulunmak eğitim aldığınız programdaki bilgilerinizi bir üst merhaleye taşıyacağına inanıyorsanız; tercümanlık ya da öğretmenlik benim kanımda var diyorsanız Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan'da İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü sizi fazlasıyla hayallerinize kavuşturacaktır.

Rekabetçi Geleceğiniz için Multidisipliner Avantaj

İngilizce Çalışmaları, İngilizce konuşulan toplumların dili, edebiyatı ve kültürüyle bilimsel olarak ilgilenir. Yeni Bulgar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı programını oluşturan dört alt disiplin; dil bilimi, edebiyat çalışmaları, kültürel çalışmalar ve dil pratiğidir.

Bu arada, English Studies ile Amerikan Studies arasındaki temel fark nedir derseniz?

İngilizce Çalışmaları (British Studies), Büyük Britanya'nın dilsel ve kültürel bölgesine odaklanırken Amerikan Çalışmaları (American Studies), esas olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ile ilgilenir.

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı (English Studies) Okumak İçin Ne Tür Özelliklere Sahip Olmam Gerekir?

İngilizcenizin iyi olması zaten olmazsa olmazı. Eğitimlerde multidispliner bir yaklaşım sergilendiği için felsefe, tarih, psikoloji gibi alanlara ilgi duymanızda fayda vardır. Okumaya oldukça istekli olanların başarılı olduğu bir bölümdür. Adaylar, diğer kültürlerle etkileşime girmekten keyif almalıdırlar. İngilizce konuşulan bir ülkede Erasmus+, ISEP gibi değişim programlarını kullanarak belli süre kalmak, İngilizce Çalışmaları programının önemli bir parçasıdır. Prensip olarak, öğrenciler ayrıca yarıyıl tatillerini İngilizce konuşulan ülkelere yoğun bir şekilde seyahat etmek ve boş zamanlarında İngilizce kitaplar okumak ve İngilizce filmler ve televizyon programları izlemek için kullanmaya çalışmalıdırlar.

Bulgaristan’da İngiliz Dili, Kültürü ve Edebiyatı (English Studies) Okumak Bana Neler Kazandırır?

Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan'da İngiliz Çalışmaları Programı, dijital ve küresel olarak birbirine bağlı toplumumuzda etkili bir problem çözücü, düşünür ve profesyonel olmanız için sizi çok disiplinli bakış açıları ve pratik yeterliliklerle donatır. Program, Britanya'nın ülkeniz ve dünya üzerindeki geçmiş, şimdiki ve gelecekteki etkilerini incelemenize olanak tanır. Britanya'nın dilinin, iletişiminin, teknolojisinin, sanatının, tarihinin, edebiyatının ve siyasetinin İngiliz toplumunu nasıl şekillendirdiğini, milletinizi ve küresel dinamikleri nasıl etkilediğini öğrenirsiniz.

Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı (English Studies) Müfredatı Neler Kapsar?

Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan’da İngiliz Dili, Kültürü ve Edebiyatı Programda ilk iki Dil Bilimi, Edebiyat Bilimi, Antropoloji, Sosyoloji, Mitoloji ve Din gibi ana çalışma alanlarında iki dönemlik teorik ve uygulamalı dersler yer alır. Ayni zamanda Pratik Dilbilgisi, Akademik Beceriler, İletişim Becerileri vb. gibi dersler alırsınız.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda eğitim, bireysel ödevler, yaratıcı performanslar, dil teknolojilerinin kullanıldığı projeler vb. gibi uzmanlık ve eğitim derslerinden oluşur. Dördüncü yılda program, mesleki yeterliliğe yol açan Öğretmen ve Mütercim Tercüman olmak üzere iki uzmanlık sunar. Programa katılan öğrencilerin ikinci bir yabancı dil öğrenmeleri gerekmektedir.

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı (English Studies) Kabul Şartları

Lise mezunu her kişi Bulgaristan’da İngiliz Dili, Kültürü ve Edebiyatı okumak için Yeni Bulgar Üniversitesine başvuru yapabilir. Talep edilen minimum İngilizce dil yeterliği:

Uluslararası sertifika ibraz edemeyen fakat dil bilgisine güvenenler

NBU'nun İngilizce Yetelilik Testine girebilirler. Lise diploma notunun iyi olması kabullerde avantaj sağlar.

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı Eğitim Ücreti

Yeni Bulgar Üniversitesinde sunulan Bulgaristandaki İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün yıllık eğitim ücreti 4,500 EUR. Aylık konaklama ve beslenme maliyeti ise 650-800 EUR aralığındadır.

Bulgaristan’da İngiliz Dili ve Edebiyatı Hazırlık Eğitimi

Lise eğitiminizi tamamladınız. Bulgaristan'da İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almayı planlıyorsunuz fakat İngilizce dil eğitimine ve destekleyici akademik becerilere ihtiyacınız var! Bu gereksinimlerinizi de modern bir Amerikan Üniversitesi kampüsünde, uluslararası bir atmosferde sunulan bir hazırlık programında gidermek istiyorsunuz! O zaman, Smartversity UNIPREP Pathway programını keşfedin. Program sizi sadece Amerikan Üniversitesi-Bulgaristan'da sunulan Amerikan Dili ve Edebiyatı ya da New Bulgarian University'de sunulan İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerine hazırlamakla kalmayacak, dünyada bu programların sunulduğu üniversitelerin kapılarını aralamanıza yardımcı olacaktır.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan'da İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne başvuru yapmak isteyenler bize ulaşabilirler.

► 05368372934 (WhatsApp) 

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Bulgaristan'da İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak isteyen adaylara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücretleri aşağıdaki gibidir.

1. Giriş Şartlarını Sağlayarak Birinci Sınıftan Başlayacaklar

Bu adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,500 EUR.

2. İngilizce Hazırlık Eğitimi Sonrası Birinci Sınıftan Başlayacaklar

İngilizce hazırlık eğitimi sonrasında birinci sınıftan eğitimlerine devam edecek adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,750 EUR.

 

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page