top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu-ZSEM

Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu, Hırvatistan'ın gelecekteki ekonomi ve işletme uzmanlarını eğitirken Hırvatistan'daki çağdaş ekonomik ve ticari konularda bir düşünce ve tartışma merkezi haline gelmiştir. 2013 yılında ZSEM, Hırvatistan’da AACSB tarafından akredite edilen ilk işletme okulu oldu ve böylece bu prestijli akreditasyona sahip dünyadaki işletme okullarının %5'lik seçkin grubuna katıldı. Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu, yakın zamanda Eduniversal World Convention 2019'de Doğu Avrupa'daki en iyi 3 işletme okulu arasında ilan edildi.

ZSEM'in eğitim-öğretim kadrosu, dünyanın dört bir yanından ünlü profesörleri, araştırmacıları ve uzmanları içerir. Çoğu zaman, profesörleri Hırvatistan'ın ulusal medyasında yer alır ve birçok öğretim görevlisi, Hırvatistan'ın önde gelen şirketleri ve kamu kurumlarında (Hırvat Ulusal Bankası, Hırvat Telekom, Ericsson Nikola Tesla, vb.) üst düzey görevlerde bulunur.

Tüm dünyada 130'dan fazla ortak üniversite ile ZSEM öğrencisi, ek öğrenim ücreti ödemeden yurtdışında bir dönem geçirir. Ayrıca, ZSEM her yıl daha fazla uluslararası değişim öğrencisini ağırlamakta ve yıllık Uluslararası Yaz Okulu'na ev sahipliği yapmaktadır.

QS Global MBA Sıralamasında ZSEM

Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu, 2020 QS Global MBA Sıralamasında TOP 200 içinde yer alarak dünya çapında tanınan gerçek bir uluslararası okul olarak konumunu yeniden teyit etti.

Sonuçlar, ZSEM'i dünyadaki İLK 200 ve Avrupa'daki İLK 60 arasında sıralıyor!

• Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin cinsiyet ve uluslararası yapısı açısından dünya çapında 31.

• İlgi göstergesine göre Avrupa'da 20.

• ZSEM MBA mezunlarının %79'u mezuniyetten 3 ay sonra istihdam edilmekte

• ZSEM fakültesinin %83'ü doktora derecesine sahiptir

• Uluslararası öğretim üyelerinin oranı %25

• ZSEM MBA mezunlarının %8'i kendi işini kuruyor, bu da %5 olan küresel ortalamanın üzerinde.

•MBA ve uzmanlıkları dünyada ilk 200 arasında, Quantitative Finance dünyada ilk 100 arasında

•AACSB akreditasyonu alarak Harvard Yale Columbia St Gallen ile beraber dünyadaki en iyi %5 okullar arasındadır

●Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu Hırvatistan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Hırvat Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

● Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●ZSEM Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

ZSEM YÖK Akreditasyonu

Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine ) istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Lisans Programları ve Kabul Şartları

♦Ekonomi ve İşletme

♦İşletme Matematiği ve Ekonomi

*Eğitim süresi 4 yıl. Eğitim dili İngilizce. Yıllık eğitim ücreti 7,400

  • Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulunun kabul şartları aşağıdaki gibidir:

  • Lise matematik notlarının iyi olması

  • İngilizce dil seviyesi:English test score or IELTS – 6, TOEFL IBT – 78, PTE – 52, TOEFL ITP – 550, LanguageCert ESOL B1

  • Matematik testi sonucu

  • Yazılı kompozisyon ve mülakat

Lisansüstü Programları

■MBA-11,400 Euro

-MBA-İşletme

-MBA-Marketing

-MBA-Kurumsal Finans

-MBA-Bilgi Sistemleri Yönetimi

-MBA-Finans ve Bankacılık

-MBA-Muhasebe, Denetleme ve Vergi

-MBA-Kantitatif Finans

-MBA-İnsan Kaynakları Yönetimi

-MBA-Tedarik Zinciri Yönetimi

-MBA-Turizm

*10,400 Euro

Executive MBA-12,400

Neden Zagreb Ekonomi ve İşletme Okulu?

ZSEM, modern bir işletme eğitiminin sadece sınıflarda oturup ders dinlemeyi veya kalın bir ders kitabı üzerinde saatlerce ders çalışmayı içermediğine inanır; ZSEMe göre bir ekonomi ve işletme eğitimi ufkunuzu genişletmesi ve yalnızca bir iş profesyoneli olarak değil, aynı zamanda bir dünya vatandaşı olarak da gelişmenize yardımcı olması gereken dönüşümsel bir deneyimdir. ZSEM'in uluslararası değişim programı ile öğrencileri, yurtdışındaki ortak üniversite ve kurumlarda öğrenim görmekte ve yabancı sınıf arkadaşlarının yanında akademisyenlerinde üstün başarı elde etmektedirler. Modern bir teknolojik altyapıya ek olarak, ZSEM'deki sınıf ortamı, küçük sınıflar göz önüne alındığında çok uygundur.

ZSEM programları, dünyanın en iyi iş programlarıyla omuz omuzadır. 2013 yılında ZSEM, AACSB akreditasyonunu kazandı. Bu tanınmanın bir sonucu olarak, ZSEM, işletme okullarının yalnızca %5'i bu prestijli akreditasyona layık görüldüğünden, Hırvatistan'ı en iyi işletme okullarının dünya haritasına yerleştirdi. 9 yıldır ZSEM, Eduversal sıralamasında 1. sırada yer alıyor - Hırvatistan'daki en iyi işletme okulu. ZSEM'den yurt dışına giden öğrenci sayısı ve diğer ülkelerden bir yarıyılı veya bir yılı ZSEMde geçirmek için gelen öğrencilerin sayısı yıldan yıla artıyor. Bu tür uluslararası hareketlilik, ekstra öğrenim ücreti gerektirmez. Öğrenciler, ZSEM'de normal öğrenim ücretini öderler ve yurtdışındaki ev sahibi üniversitede ek ücret ödemeleri istenmez. Öğrenciler ve aileleri, yurtdışında eğitim almanın avantajları konusunda giderek daha fazla bilinçleniyor.

Hırvatistan'da Üniversite Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da üniversite okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen adaylar iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Hırvatistan'da ekonomi ve işletme bilimlerinde okumak isteyen adaylar ikiye ayrılır. Dolayısı ile onlara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücreti de farklıdır.

1. Doğrudan kabul alarak birinci sınıftan eğitime başlamak isteyenler

Bu adaylara sunulan akademik destek ve Hırvatistan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 3,000 - 3,750 EUR.

2. İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimi alarak birinci sınıftan başlamak isteyenler

İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan, hazırlık eğitimini Bulgaristan Amerikan Üniversitesinin 🌟Smartversity UNIPREP Pathway programında tamamlayarak Hırvatistan'da eğitimine devam edecek adaylara sunulan akademik destek ve Hırvatistan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,500 EUR.

Zagreb

Hırvatistan Cumhuriyeti'nin başkenti Zagreb'e hoş geldiniz. Zagreb eski bir Orta Avrupa şehridir. Yüzyıllar boyunca kültür ve bilimin, şimdi de ticaret ve sanayinin odak noktası olmuştur. Adriyatik kıyısı ile Orta Avrupa arasındaki önemli yolların kesiştiği noktada yer alır. Hırvat halkı 1991'de bağımsızlığını kazandığında, Zagreb bir başkent, Hırvatistan Cumhuriyeti'nin siyasi ve idari merkezi oldu. Zagreb aynı zamanda Hırvatistan'daki iş, akademik, kültürel, sanatsal ve spor dünyalarının merkezidir. Zagreb, ziyaretçilerine Yukarı Şehir'in barok atmosferini, pitoresk açık hava pazarlarını, çeşitli alışveriş olanaklarını, çok çeşitli el sanatlarını ve seçkin yerel mutfağı sunabilir. Zagreb, güzel çevresinde ziyaret edilebilecek pek çok yeri olan, yeşil parklar ve yürüyüş yollarıyla dolu bir şehirdir. Şehir üçüncü bin yıla bir milyonluk nüfusuyla girecek. Ekonominin ve ulaşımın hızlı gelişimine rağmen, çekiciliğini ve onu gerçek bir insan şehri yapan rahat bir duyguyu korumuştur.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page