top of page
  • Yazarın fotoğrafıEfe Sütçü

Ütopyayı Şekillendirmek: TEDxAUBG Yeniden Smartversity Kampüsünde

Smartversity Kampüsü iki yıl aradan sonra tekrar TEDxAUBG ev sahipliği yaptı. 2011 yılından bu yana Smartversity Kampüsünde düzenlenen TEDxAUBG konferanslarına bu sene, “Yayılmaya Değer Fikirler” sloganına uygun olarak, astronomiden spor bilimlerine, girişimcilik ve üretkenlikten yapay zekâya uzanan alanlardan altı ülkeden 11 konuşmacı katıldı.

Smartversity Öğrenci Kulüplerinin aktif rol aldığı TEDxAUBG, sadece Smartversity topluluğuna değil, yenilikçi fikirlerle ilgilenen herkese katkıda bulunmak amacıyla 2012 yılında kuruldu. Ses ve Sahne, Sponsorluk, Lojistik, Tasarım, Halkla İlişkiler ve BT olmak üzere altı bölümden oluşan konferansın organizasyonunda 45 kişilik bir ekip çalışıyor. TEDxAUBG, dünya çapındaki TEDx platformu sayesinde üniversite dışından binlerce kişiye çevrimiçi olarak ulaşan, bağımsız olarak düzenlenen bir TED etkinliğidir. Smartversity Öğrenci Kulübü, büyük etkinliklerinin yanı sıra, okul yılı boyunca hikâye anlatma ve fikir sunma sanatı üzerine atölye çalışmaları hazırlar.

Smartversity Kampüsünde gerçekleşen bu yılki konferansın teması Ütopyayı Şekillendiren mükemmellik kavramının, kişinin hayallerine ulaşmanın yolunu keşfedici etkisini ortaya koymaktı. Etkinliğin sürükleyici deneyimini yaşayan dinleyiciler kendilerini ütopyanın içinde yaşıyormuş gibi hissettiler.

"Ülkemizde çoğu öğrenci, hiç ilgilenmediği aklına bile gelmeyen dallarda üniversite okuyor.

Böyle bir sistemden hayır gelmez."  Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu

Edirne

Kocasinan Mah. Atatürk Cad. No:56, Merkez/Edirne

GSM:  +90 536 837 28 34

Sofya
126 Vitosha Bulv. D: 4,1463

GSM:  +359 89 700 4372

Budapeşte

Bem Jozsef u. 6. 1027, Macaristan
GSM: +36 202 619 139

yurtdışında-tıp-okumak

+90 536 837 2834

  • w-facebook
  • Instagram

© Sophia Academy, Smartversity Int. Pathways are BAIE trademarks. Sophia Academy is fully accredited by Study in Europe Platform-STEP.
 

bottom of page