top of page
Yazarın fotoğrafıYağız Keskingöz

Litvanya'da Diş Hekimliği Eğitimi

Yurtdışındaki diş hekimliği fakültelerine kabul almak oldukça zordur. Dünyanın her yerinden öğrenciler eğitim alma maliyetinin yüksek olduğu ABD, İngiltere, Kanada gibi tanınmış ülkelerdeki diş hekimliği programlarına başvururlar.

Ancak, Litvanya'nın AB standartlarına uygun diş hekimliği programı sunduğunu biliyor muydunuz? Bu, Litvanya'dan bir diş hekimliği derecesinin tüm AB'de kabul edildiği anlamına gelir.

Litvanya'da Diş Hekimliği Eğitimi YÖK Denkliği

Litvanya’da diş hekimliği eğitimi sunan Vilnius Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir.

Litvanya'da dişçilik eğitimi sunan Vilnius Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarının en az ikisine (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), University Ranking by Academic Performance (URAP), CWTS Leiden Ranking) göre dünyada ilk bin üniversite arasında bulunduğundan Litvanya diş hekimliği mezunları YÖK denklik hakkı elde ederler.

Litvanya'da diş hekimliği okumak olabilir ama diğer yurtdışı diş hekimliği alternatiflerini de görmek ve kıyaslamalar yapmak istiyorum derseniz YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Avrupa’daki 14 Diş Hekimliği Fakültelerine göz atabilirsiniz.

Litvanya'da Diş Hekimliği Üniversitesi

Güncel YÖK yurtdışı diplomaları tanıma ve denklik yönetmeliğine istinaden Litvanya'da diş hekimliği eğitimi sunan bir üniversite vardır.

Vilnius Üniversitesi - 12,960 EUR

Avrupa AKTS kredi sistemini takip eden bu üniversite, staj da dahil olmak üzere entegre çalışmalar içeren diş hekimliği programları sunar. Litvanya'da diş hekimliği eğitiminin süresi 5 yıldır. İngilizce dilinde sunulan programların bulunduğu fakültelerden mezun olanların diplomaları Türkiye dahil Avrupa Birliğinin tüm ülkelerinde geçerlidir.

Litvanya'da Diş Hekimliği Eğitimi Kabul Şartı

Litvanya’da diş hekimliği eğitimi alacak adayların lise mezunu; lise kimya ve biyoloji derslerinde başarılı olması beklenir. Türkiye’de yapılan üniversite sınavında yerleşmiş olma şartı aranmaz.

Litvanya’da diş hekimliği okumak için aranan kabul şartları:

B2 İngilizce seviyesine ve Medikal İngilizce bilgisine sahip olmak,

Başvuru yapılan diş hekimliği fakültesinin düzenlemiş olduğu giriş sınavında başarılı olmaktır.

Litvanya’da diş hekimliği giriş sınavları lise kimya, biyoloji müfredatından oluşan sorular içermektedir. Yazılı test şeklinde yapılan Litvanya diş hekimliği giriş sınavı sonrasında mülakat yapılmaz.

Litvanya'da Diş Hekimliği Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Litvanyada diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Vilnius Üniversitesi diş hekimliği fakültesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.    

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Litvanya'da diş hekimliği okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page