top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan'da Diş Hekimliği Eğitimi

Hırvatistan'da diş hekimliği eğitiminin süresi 6 yıldır. Eğitim müfredatı AB normlarına uygundur.

Hırvatistan'da Diş Hekimliği YÖK Denkliği

Hırvatistan’da diş hekimliği eğitimi sunan üniversiteler YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Hırvatistanda dişçilik eğitimi sunan fakülteler YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarına (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), University Ranking by Academic Performance (URAP), CWTS Leiden Ranking) göre dünyada ilk bin üniversite arasında olan Hırvatistan üniversitelerinin bünyesinde bulunduğundan bu fakültelerden mezun olanlar doğrudan denklik alırlar.

Hırvatistan'da Diş Hekimliği Eğitimi

Hırvatistan'da diş hekimliği eğitimi sunan ve mezunlarının YÖK denklik hakkı elde ettiği bir adet üniversite vardır. Avrupa AKTS kredi sistemini takip eden Zagreb Üniversitesi Diş Hekimliği Faküültesi, staj da dahil olmak üzere entegre çalışmalar içeren diş hekimliği programları sunar. Hırvatistan'da diş hekimliği eğitiminin süresi 6 yıldır. İngilizce dilinde sunulan Zagreb Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarının diplomaları Türkiye dahil Avrupa Birliği'nin tüm ülkelerinde geçerlidir.

Hırvatistan'da Diş Hekimliği Kabul Şartları

Hırvatistanda diş hekimliği okumak için sağlanması gereken şarların en başında İngilizce dil yeterliği (TOEFL min. score 80/120, IELTS min. score 6.5/9, FCE or B2) gelmektedir.

Dil seviyesi yeterli olan aday 120 sorudan ibaret olan ve kimya, biyoloji, fizik konularını içeren yazılı bir teste tabi olur. Testin süresi 180 dakikadır. Bu teste 200 EUR ödenerek kampüste girilebileceği gibi 400 EUR ödenerek online da girilebilir. Sınav sonrası adayın İngilizce dil seviyesi, giriş sınavı puanı, lise kimya-biyolji-fizik notları topluca değerlendirilir ve kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir. Yılda kabul edilen yabancı öğrenci sayısı 24.

Hırvatistan'da Diş Hekimliği Eğitim Ücreti

Hırvatistan'da diş hekimliği (Zagreb Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi) eğitiminin yıllık ücreti 10,000 EUR.

Bilgi Danışmanlığı

Hırvatistan’da üniversite eğitimine ve yaşamına dair detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için bize yazabilir ya da detaylı bilgi için veya 0536 8372834 nolu telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Hırvatistan'da diş hekimliği okumak isteyen adaylar ikiye ayrılır. Dolayısı ile onlara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücreti de farklıdır.

1. Doğrudan giriş sınavlarına girerek birinci sınıfan eğitime başlamak isteyenler

Bu adaylara sunulan akademik destek ve Hırvatistan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 3,500 EUR.

2. İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimi alarak birinci sınıftan başlamak isteyenler

İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimini Bulgaristan Amerikan Üniversitesinin Smartversity International Premed Pathway programında tamamlayarak Hırvatistan'da eğitimine devam edecek adaylara sunulan akademik destek ve Hırvatistan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,750 EUR.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page