top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Macaristan'da İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Yurtdışında inşaat mühendisliği eğitimi planlayanlar özellikle de Avrupa kıtasının en güzel ülkelerinden birinde bu hayalini gerçekleştirmek isteyenler kuşkusuz uluslararası boyutta İngilizce inşaat mühendisliği eğitimi sunan Macaristan İnşaat Fakültelerinde eğitimi hedeflerinin ilk üçü arasına koyacaklardır. Macaristan'da inşaat mühendisliği eğitimi yapı mühendisliği ve altyapı mühendisliği olmak üzere iki farklı uzmanlık seçeneği sunar.

Geniş kapsamlı bilimsel ve mühendislik alanı olan inşaat mühendisliği büyük yapıları ve inşaatları, bina mühendisliğini, köprüler ve otoyollar gibi altyapı yönetimini ve belediye su ve atık su sistemlerini kapsar. Bu alanların incelenmesi, matematik, doğa bilimleri ve ekonomi gibi klasik mühendislik bilimlerini öğrenmekten oluşur. Programlarda mühendislik konularına ek olarak bilgisayar ve iletişim becerileri eğitimi de verilmektedir. Mezunların çoğu planlama, tasarım veya yönetim alanında çalışmaya devam etseler de, inşaat mühendisliği, yapı mühendisliği, ulaşım ve şehir planlamasına da dahil olabilirler.

Neden Macaristan’da İnşaat Mühendisliği Eğitimi Almak Doğru Bir Karardır

Macaristan, her zaman sadece güzel şeylerin başınıza geleceği tarih, kültür ve eğlence ile dopdolu bir ülkedir. Avrupa'da merkezi konumu, Tuna Nehri ve Buda Kalesi, UNESCO Dünya Mirası alanları ve olağanüstü manzaraları, kaplıcalar şehirleri, uygun yaşam maliyetleri ve vaat ettiği harika öğrenci hayatı ile yurtdışında inşaat mühendisliği eğitimi almak için tercih edilen ülkelerin başında gelir. 1782 yılından bu yana inşaat mühendisliği eğitimi sunan ve bu geleneğini toplamda 5 üniversitede devam ettiren Macaristan olağanüstü eğitim kalitesi, Nobel Ödülü öğretim üyeleri ve düzinelerce ünlü bilim insanı ile her yıl binlerce yabancı öğrenciyi cezbederek uluslararası bir ortam yaratmıştır.

Macaristan'da İnşaat Mühendisliği Eğitiminin YÖK Denkliği

Macaristan’da inşaat mühendisliği eğitimi sunan üniversiteler YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Bu üniversitelerden mezun olan adayların üniversiteleri YÖK tarafından tescil yetkisi kabul edilmiş uluslararası değerlendirme kuruluşlarınca ilk bin üniversite arasında sıralandıklarından dolayı mezunlar YÖK denklik hakkı elde ederler.

Macaristan'da İnşaat Mühendisliği Eğitiminin Avrupa, Amerika, Kanada Denkliği

Prestijli Macar üniversitelerinin inşaat fakültelerinden mezun olanların diplomaları Avrupa Birliği başta olmak üzere Amerika, Kanada, İngiltere dahil dünyanın her ülkesinde kabul görürler.

Macaristan’da İnşaat Mühendisliği Eğitimi Başvuru Evrakları

  • Lise diploması

  • Lise Transkripti

  • Niyet Mektubu

  • Tavsiye Mektubu

  • İngilizce Dil Evrakı / TOEFL IPT (min 520 points), IELTS (min 5.5 points) ya da eşdeğer uluslararası geçerli İngilizce dil sertifikası.

Başvuru esnasında adayların lise diploma genel notunun yanında matematik ve fizik notları ortalamalarının yüksek olması avantaj sağlar.

Macaristan'da İnşaat Mühendisliği Kabul Şartları

Macaristan’da inşaat mühendisliği okumak isteyen adaylar, başvuru sonrası online yapılan bir giriş sınavına tabi olurlar. Bu giriş sınavındaki sorular lise matematik ve fizik müfredatından gelir. Bazı üniversiteler ise sınavdan ziyade sadece online mülakat yapmakla da yetinebilir. Sınavı ya da mülakatı başarıyla veren adaylar hedefledikleri Macar İnşaat Fakültesine birinci sınıftan eğitimlerine başlarlar.

Macaristan’da İnşaat Mühendisliği Eğitimi Veren Üniversiteler

Dört yıllık eğitim sunan ve Macaristan'da İngilizce dilinde inşaat mühendisliği eğitimi veren, ulusal ve uluslararası akreditasyonlara sahip üniversiteler beş tanedir. Üniversiteleri incelemek için üstlerine tıklayabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliği Eğitiminizi Ön Görebilmek İster Misiniz?

İngilizce dil seviyenizin, lise matematik ve fizik bilgilerinizin Macaristan'da inşaat mühendisliğine kabulde yeterli olduğuna inanıyorsunuz ya da eksiklerinizin farkındasınız. Fakat, her iki durumda da hakkınızda bireysel değerlendirme yapılmasını ve elde edilen verilere istinaden atacağınız adımlardan emin olmak istiyorsunuz! O zaman bizimle irtibata geçebilir, ücretsiz bir şekilde yapılan İngilizce ve Alan Sınavı testlerinden istifade edebilirsiniz.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Macaristan'nda inşaat mühendisliği okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page