top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Macaristan’da Tasarım Eğitimi Almak

Macaristan’da üniversite eğitiminin temel dili Macarcadır. Ama tasarım eğitimini İngilizce dilinde öğrenme fırsatları da sunan üniversiteler mevcuttur. Macaristan'da tasarım eğitimi veren üniversiteler Bologna Sürecine uygun olarak şekillendirilmiştir. Böylece Avrupa geneliyle uyumlu bir yüksek eğitim sağlanmıştır. Tasarım lisans bölümleri 3, yüksek lisans bölümleri ise 2 yıldır. Macaristan’da tasarım üniversiteleri başvuru sürecinde genel olarak şu belgeleri talep eder:

  • Güncel özgeçmiş

  • Motivasyon mektubu

  • Pasaport fotokopisi

  • Dil yeterliliğinizin kanıtı/ dil yeterliliği için genelde TOEFL ve IELTS kabul edilir.

  • Lise diplomanızın İngilizce çevirisi

  • Transkriptinizin İngilizce çevirisi

  • İki adet akademik referans mektubu

Macaristan'da Tasarım Eğitimi Almak İçin Kabul Şartları

Macaristan’da tasarım bölümlerinde okumak isteyen öğrencilerin başvurdukları bölüme göre portfolyo, proje çalışması, el çizimi veya dijital çizim gibi başvurdukları bölüme göre değişen çalışmaları üniversiteye sunmak zorundadır. Her bölümde olduğu gibi bu bölümde de İngilizce yeterliliğinin ispatlanması gerekir. Gerekli görülen durumlarda üniversiteler mülakat da yapabilir.

Macaristan’da Tasarım Eğitimi Almak İstiyorum Fakat İngilizce Yeterliliği İçin Hazırlık Eğitimine İhtiyacım Var!

Macaristan’da tasarım eğitimi almak için gerekli portfolyoya sahip, motivasyonu güçlü fakat İngilizce dil yeterliliği olmayan adaylar Genel İngilizce Hazırlık programlarına katılarak bu eksiklerini giderebilirler. Macaristan’da hangi okulda İngilizce hazırlık almanızın en doğru olacağını merak ediyorsanız, detaylı analiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Macaristan’da üniversitelerin çoğu Eylül-Ekim aylarında akademik eğitim dönemine başlarlar. Bazı bölümlerde ise Ocak-Şubat başlangıcı bulunmaktadır. Eylül-Ekim ayında başlayacak programlar için son başvuru tarihi bazı üniversitelerde Mayıs ayı olduğu gibi, bazı üniversitelerde ise Temmuz, Ağustos ayına kadar başvurular sürmektedir. Ocak-Şubat başlangıçlı programlar için ise başvurular Kasım-Aralık ayına kadar sürmektedir. Macaristan'da tasarım üniversitelerine başvuru tarihlerini bu bilgi çerçevesinde değerlendirebilirsiniz.

Macaristan’da Tasarım Eğitimi Almak ve YÖK Denkliği

YÖK Macaristan’da tasarım eğitimi alan öğrencilere denklik vermektedir.

Peç Üniversitesi Tasarım Eğitimi

İlk 3 Macar üniversitesi arasında yer alan Peç Üniversitesi dünya çapındaki uluslararası yükseköğretim kurumlarının önde gelen %2,5'ine aittir (QS World University Rankings 2021). Peç Üniversitesi, akademik performans açısından yaklaşık 28.000 yükseköğretim kurumu arasında 987. sıradadır (Akademik Performansa Göre URAP Üniversite Sıralaması).Peç Üniversitesi tasarım bölümü eğitim dili İngilizcedir. Eğitim süresi 3 yıl olan Peç Tasarım Bölümü uzmanlık alanı seramiktir. Programın yıllık eğitim ücreti Euro. ●Kabul Şartları Peç Üniversitesi Tasarım Fakültesi kabul şartları arasında adayın lise mezunu olması, portfolyo, İngilizce dil belgesi sahibi olması beklenir. Dil seviyesi en az B2 olmalıdır. Başvuru evraklarının değerlendirilmesi neticesinde yapılan online mülakatta başarılı olan adaylar kabul alırlar.

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi Çevre Peyzajı/Tasarımı Eğitimi

Çevremizin içini ve dışını tasarlayan ve dekore eden, yaratıcı profesyoneller eğitmeyi amaçlayan Metropolitan Üniversitesi Çevre Peyzajı bölümünün eğitim dili İngilizce ve süresi 3 yıldır.

●Kabul Şartları Budapeşte Metropolitan Üniversitesi Çevre Peyzajı kabul şartları arasında adayın lise mezunu olması, portfolyo, İngilizce dil belgesi sahibi olması beklenir. Dil seviyesi en az B2 olmalıdır. Başvuru evraklarının değerlendirilmesi neticesinde yapılan online mülakatta başarılı olan adaylar kabul alırlar.

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi Grafik Tasarımı Eğitimi

Masaüstü yayıncılık (DTP) çağında grafik tasarım, entelektüel ürünlerinin hem çevrimiçi hem de çevrimdışı medyada günlük yaşamdaki güçlü varlığıyla tasarımın en yenilikçi dalı haline geldi. Metropolitan Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümünün eğitim dili İngilizce ve süresi 3 yıldır.

●Kabul Şartları Budapeşte Metropolitan Üniversitesi Çevre Peyzajı kabul şartları arasında adayın lise mezunu olması, portfolyo, İngilizce dil belgesi sahibi olması beklenir. Dil seviyesi en az B2 olmalıdır. Başvuru evraklarının değerlendirilmesi neticesinde yapılan online mülakatta başarılı olan adaylar kabul alırlar.

Macaristan Yaşam Bilimleri Üniversitesi Medya Tasarımı Eğitimi

Medya tasarımı lisans programının amacı, çevrimiçi medya, intermedya, multimedya, etkileşim (programlama, kodlama), lens tabanlı görsel temsil, ses tasarımı, oyun tasarımı, 3D modelleme gibi alanlarda karmaşık mesleki yetkinliklere ve bilgiye sahip yaratıcı profesyoneller yetiştirmektir. Öğrencilerin güncel modern teknolojileri kullanabilmeleri ve araç ve gereç çeşitliliğinin sunduğu imkânları kullanabilmeleri beklenmektedir. Macaristan Yaşam Bilimleri Üniversitesi Medya Tasarımı bölümünün eğitim dili İngilizce ve süresi 3 yıldır.

●Kabul Şartları Macaristan Yaşam Bilimleri Üniversitesi Medya Tasarımı kabul şartları arasında adayın lise mezunu olması, portfolyo, İngilizce dil belgesi sahibi olması beklenir. Dil seviyesi en az B2 olmalıdır. Başvuru evraklarının değerlendirilmesi neticesinde yapılan online mülakatta başarılı olan adaylar kabul alırlar.

Macaristan’da Tasarım Eğitimi Alırken Çalışma İzni

Macaristan’da tasarım eğitimi alan tüm öğrenciler lisans ve yüksek lisans eğitimleri boyunca yarı zamanlı çalışma hakkına sahiptir.

Macaristan’da Tasarım Eğitimi Sonrası Çalışması İzni

Macaristan devleti, üniversite eğitimini tamamlayan öğrencilere bir yıl süreliğine iş arama amaçlı oturum izni vermektedir.

Sophia Academy ile Macaristan’da Tasarım Eğitimi Almak

Sophia Academy, Budapeşte ofisi ile Macaristan’a varış sonrası hizmetlerini yerinde de yürütebilen bir AB kurumudur. Sophia Academy, Türkiye’de yapılan okul başvurusu ve vize başvurusu işlemlerinin dışında Macaristan’a varıştan sonraki süreçte öğrenciyi desteklemeye devam eder çünkü sürecin en önemli kısımları burada gerçekleşmektedir. Örneğin; göçmenlik ofisi oturum kartı işlemleri, ikametgah işlemleri, okul kaydı, sağlık sigortası ve banka hesabı temini, havalimanı transferi gibi bir çok önemli işlem…

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Macaristan'nda okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)
 

留言


留言功能已關閉。
bottom of page