top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Wroclaw Tıp Üniversitesi-Polonya'da Tıp, Diş Hekimliği Okumak

Wroclaw'da 13. yüzyılda kurulan hastaneyi takip eden tıbbi gelişmeler 1745 yılında tıp eğitiminin başlaması ile devam etmiştir. Dünyada en iyi 1000 üniversiteler arasında bulunan Wroclaw Tıp Üniversitesi Polonya’da tıp, diş hekimliği okumak isteyenlere yüzlerce yıllık tıp birikimini mükemmel bir akademik ortamda öğrencilere sunar.

Wroclaw Tıp Üniversitesi Polonya'nın en iyi tıp üniversitelerinden biridir. Uzun yıllardır eğitim adayları arasında oldukça popüler olmuştur. Şu anda Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Tıbbi Analiz, Diyetetik, Acil Tıp, Fizyoterapi, Hemşirelik, Kadın Doğum ve Halk Sağlığı olmak üzere 10 alanda 6000'e yakın öğrenciye eğitim veren Wroclaw Tıp Üniversitesi Polonya’da Tıp, Diş Hekimliği okumak isteyenlere fakültelerinde İngilizce eğitimler de sunar.

Wroclaw Tıp Üniversitesi-Polonya'da Tıp, Diş Hekimliği Okumak /Eğitim Dili ve Süresi

Wroclaw Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim 6 yıldır, Dişçilik bölümünde ise 5 yıl. Eğitim dili İngilizcedir. Polonya'da tıp, diş hekimliği okumak için verilen eğitimler, teorik sınıflarda 10-12 kişilik, pratik derslerde de 4-5 kişilik gruplarda verilmektedir. Bu sayede her öğrenciyle özel olarak ilgilenilmekte ve öğrencilerin konuya hakimiyeti sağlanmaktadır.

Wroclaw Tıp Üniversitesi Dünya Sıralaması

Wroclaw Tıp Üniversitesi’nin, YÖK tarafından kabul edilen derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler 2024 sıralaması aşağıdaki gibidir.

Wroclaw Tip Üniversitesi Tıp Eğitimi YÖK Denkliği

Polonya’da tıp, diş hekimliği eğitimi sunan Wroclaw Tıp Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Wroclaw Tıp Üniversitesi YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarına (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking) göre en az ikisinde dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK'e başvuru yaparak denklik alabilirler.

Başvuruda YKS şartı aranmayan ve mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Jagiellonian Üniversitesi ve Varşova Tıp Üniversitesi tercih edilebilecek diğer iki Polonya tıp üniversiteleridir.

Avrupa'da YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen diğer yurtdışı tıp üniversitelerini keşfedin.

Wroclaw Tıp Üniversitesi-Polonyada Tıp, Diş Hekimliği Okumak İçin Ücretler

2023/2024 yılı için eğitim ücretleri şu şekildeydi.

  • Diş Hekimliği öğrenim ücreti yıllık 15'000 EUR.

  • Tıp öğrenim ücreti yıllık 13'000 EUR.

Öğrenim ücretini bir, iki veya dört taksitle ödeyebilirsiniz. İki veya dört taksitle ödemeye karar vermeniz durumunda toplam ücret buna göre %2,5 veya %3,5 oranında artacaktır.

2023/2024 yılında tıp eğitimine kabul edilen uluslararası öğrenci sayısı 140. Diş Hekimliği bölümüne kabul edilen öğrenci sayısı ise 24.

Wroclaw Tıp Üniversitesi-Polonya’da Tıp, Diş Hekimliği Kabul Şartları

Wroclaw Tıp Üniversitesi uluslararası öğrencilerin kabulünde diğer Polonya tıp üniversiteleri gibi herhangi bir giriş sınavı ya da mülakat yapmaz!

Kabul Komitesi, başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde kabul ya da ret verir. Lise diploma ve biyoloji dersi notları önem arz eder. Aynı zamanda kimya, fizik ya da matematik derslerinden birinin notunu da esas alınır. Elbette ders dışı aktiviteler ya da alana dair yapılan stajlar da kabulde bir avantajdır.

Kabul edilen İngilizce dil sertifikaları ve minimum puanları şu şekildedir:

  • IELTS: 6,0

  • TOEFL IBT: 87

  • CEFR: B2

*IB diploma mezunları İngilizce Dil Sertifikasından muaftırlar.

Konaklama Opsiyonları

Wroclaw Tıp Üniversitesi uluslararası öğrencilere yurtlarda konaklama imkânı sunar.

Yurtlar Kampüse 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. 1, 2 veya 3 kişilik farklı odalar mevcuttur. Yurtlarda kablosuz internet, kahve makinlaarı, içecek ve atıştırmalık otomatları, klinik, geniş bir otopark, bisiklet barınakları, 24 saat açık resepsiyon vardır.

Sophia Academy- Wroclaw

Wroclaw Tıp Üniversitesinin saygınlığı ve kalitesi bir yana, bir danışmanlık kurumu olarak Wroclaw Tıp Üniversitesini özgüvenle sizlere sunmamızın sebebi Sophia Academy olarak bizzat Wroclaw'da bulunmamızdır. Wroclaw'da 24/7 ulaşabileceğiniz profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın güvenini ve keyfini yaşayın.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page