top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Çekya'da İnşaat Mühendisliği Eğitimi

300 yıllık geçmişi ile Avrupa’nın en saygın inşaat fakülteleri arasında yer alan Prag İnşaat Fakültesinin misyonu, profesyonel kariyerlerinde son derece esnek olmalarını sağlayacak sağlam bir teorik temele sahip uzmanları çağın taleplerine uygun olarak yetiştirmektir. Fakültede son yıllarda bilimsel araştırmalar giderek önem kazanan faaliyetler haline gelmiştir. Araştırmalar, inşaat mühendisliği pratiğindeki teorik ve uygulamalı konuları incelemeye odaklanır. Bu araştırmalar Çek ve AB hibe sistemleri tarafından desteklenir.

Prag İnşaat Fakültesi Dünya Sıralaması

Fakültenin bağlı olduğu Çek Teknik Üniversitesi THE, QS ve Shanghai Ranking gibi YÖK'ün esas aldığı Dünyanın En İyi Üniversiteleri listelerinde ilk 300 üniversite arasında olmayı başarmış, dünya çapında saygın bir teknik üniversitedir. Üniversite Türkiye’de ilk 1000’de yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ’den daha üst sıralarda bulunmaktadır. Yurtdışında inşaat mühendisliği eğitimi planlayanlar Çekya’da İngilizce mühendislik eğitimi sunan Çek Teknik Üniversitesinin Prag İnşaat Mühendisliği Fakültesini tercih edebilirler.

YÖK Denkliği

Mevcut YÖK denklik yönetmeliğine istinaden Çekya İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunları herhangi bir STS tabi olmadan doğrudan denklik alırlar.

Ücret ve Süre

Çek Teknik Üniversitesi Prag İnşaat Mühendisliği Fakültesi lisans programının yıllık eğitim ücreti 4,600 EUR. Tam zamanlı eğitimin süresi 4 yıldır.

Son Başvuru Günü

Prag İnşaat Mühendisliği Fakültesi son başvuru günü 01 Mart.

Giriş Sınavı

Giriş Sınavı genelde Haziran ayında yapılır. Sınav matematik ve mülakattan ibarettir.

Ücretsiz Bilgi Danışmanlığı

Çekya’da üniversite eğitimine ve yaşamına dair detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için bize yazabilir ya da detaylı bilgi için veya 0536 8372834 nolu telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page